vakiel
ارائه خدمات حقوقي

مطالبه وجه از شركت ها به چه شيوه‌اي امكان پذير است؟ در تجارت همواره ممكن است يكي از طرفين از انجام تعهد خود شانه خالي كند و طلب ديگري را نپردازد. يا ممكن است به دلايلي مثل ورشكستگي توانايي پرداخت وجه معامله را از دست داده باشد. در اين صورت قانون براي طلبكاران راه‌هايي پيش‌بيني كرده است تا حق آنان ضايع نگردد. و اگر نا عهدي در ميان باشد شخص خاطي تنبيه شود. در ادامه مقاله به توضيح مطالبه طلب از شركت‌ها مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع:‌ مطالبه وجه از شركت هاي تجاري

مطالبه‌‌ وجه از شركت

طرفين معاملات تجاري ممكن است يكي از آن‌ها يا هر دو طرف معامله، اشخاص حقيقي يا همان شركت‌هاي تجاري باشند. همان‌طور كه يك شخص حقيقي موظف به انجام تعهدات معامله و پرداخت بدهي‌هايش است براي شركت‌ها هم اين اصل صدق مي‌كند. پس در صورتي كه يك شركت از پرداخت وجه معامله‌اي خودداري كند طلبكار مي‌تواند مطابق روش‌هاي پيش‌بيني شده در قانون طلب خود را مطالبه كند. در اين بين تفاوتي ميان اشخاص حقيقي و حقوقي وجود ندارد. طلبكار همان‌طور كه در دادگاه از يك شخص حقيقي طلب خود را مطالبه مي‌كند، مي‌تواند از شركت تجاري هم به همان روش حق خود را خواستار شود.

براي آشنايي بيشتر با اعتبار انواع شركت ها كليك كنيد.

روش‌هاي مطالبه وجه از شركت

مطالبه طلب از شركت‌ها به چند شيوه قابل تصور است ؟ راه‌هاي مختلفي براي اثبات طلب طلبكار و مطالبه آن وجود دارد. طلبكار مي‌تواند به‌واسطه چك، رسيد يا سفته‌اي كه از تاجر دريافت كرده يا سند قراردادي كه با تاجر منعقد كرده است اين مهم را اثبات نمايد و قانونا طلب خود را مطالبه نمايد. همچنين پرينت حساب، فيش بانكي يا شهادت شهود از ديگر راه‌هاي اثبات طلبكاري است. حال براي مطالبه اين طلب دو روش قانوني وجود دارد، اول فرستادن اظهارنامه و دوم تنظيم دادخواست مطالبه وجه طلب.

فرستادن اظهارنامه

فرستادن اظهارنامه اجباري نيست. اما طلبكار مي‌تواند پيش از مراجعه به دادگاه و تنظيم دادخواست شكايت براي بدهكار اظهارنامه بفرستد و وجه موردنظر را از او طلب كند. البته ارسال اظهارنامه به شرطي اهميت دارد كه موعد وصول طلب رسيده باشد. بنابراين پيش از سررسيد اين امكان وجود ندارد.

ارسال اظهارنامه موجب مي‌شود بدهكار بفهمد كه طلبكار در مطالبه طلب و حق خود كاملاً جدي است و در صورت عدم پرداخت طلب، دادخواست قانوني براي شكايت و مطالبه طلب تنظيم خواهد كرد. البته بايد اين نكته را در نظر داشت كه ارسال اظهارنامه تنها در صورتي مفيد است كه با توجه به شخصيت بدهكار مطمئن باشيم وي با ديدن اظهارنامه به پرداخت وجه طلب مبادرت خواهد كرد. در غير اين صورت حتي ممكن است فرستادن اظهارنامه به ضرر طلبكار تمام شود. زيرا بدهكار با دريافت اظهارنامه هوشيار مي‌شود. به عبارتي گويي به بدهكار براي تغيير دادن آدرس محل سكونتش و خارج كردن اموال از دسترس طلبكار زمان داده باشيم.

تنظيم دادخواست

مرحله بعد از ارسال اظهارنامه تنظيم دادخواست قانوني است. طلبكار مي‌تواند با تنظيم دادخواست قانوني و تحويل آن به دفتر خدمات الكترونيك قضايي از بدهكار جهت عدم وصول طلب شكايت نمايد. هنگام تحويل و ثبت دادخواست بايد مدارك و مستندات طلبكار در خصوص وجود بدهي به آن پيوست شود. همچنين طلبكار مي‌بايست مدارك شناسايي خود را به همراه داشته باشد. پس از ثبت دادخواست به شاكي پيامي ارسال مي‌شود مبني بر اينكه پرونده شكايت به كدام دادگاه ارجاع داده شد. مرجع صالح رسيدگي به پرونده‌هايي با مبلغ 20 ميليون تومان و كمتر از آن شوراي حل اختلاف است. و مرجع صالح پرونده‌هايي با مبالغ بيشتر از 20 ميليون تومان دادگاه حقوقي انقلاب اسلامي مي‌باشد.

علاوه بر مطالبه طلب، امكان مطالبه هزينه دادرسي و خسارت تأخير تأديه از بدهكار به صورت قانوني امكان‌پذير است. طلبكار حتي مي‌تواند جهت اطمينان از دادگاه صدور قرار تأمين خواسته را درخواست كند. در تعريف قرار تأمين خواسته بايد گفت تصور كنيد بدهكار يك مالي دارد كه در صورت فروش اين مال طلب طلبكار پرداخت خواهد شد. حال دادگاه با صدور قرار تأمين خواسته مي‌تواند اين مال را تا پايان مراحل دادرسي توقيف كند. نكته مهم در قرار تأمين خواسته اين است كه طلبكار بايد خسارت احتمالي ناشي از توقيف مال بدهكار را به دادگاه بپردازد كه اگر طلبكاري وي ثابت نشد به طرف مقابل پرداخت شود.

نمونه دادخواست مطالبه طلب

تنظيم برگه دادخواست به ترتيب و روش خاصي نگارش مي‌گردد. در ادامه يك نمونه برگه دادخواست را نگارش كرده‌ايم:

بسمه‌تعالي

خواهان: آقا/خانم… به كد ملي….و به نشاني…

خوانده: آقا/خانم… به كد ملي… و به نشاني….

(در صورتي كه خوانده يا خواهان شركت تجاري باشد محل اقامت شعبه اصلي آن به عنوان نشاني نوشته مي‌شود.)

خواسته:

طلبكار مي‌تواند در قسمت خواسته در برگه دادخواست تقاضاي محكوم شدن خوانده، مطالبه وجه مورد معامله، هزينه دادرسي و خسارت تأخير در تأديه بدهي را درج كند. او همچنين مي‌تواند بررسي اعسار خودش به عنوان خواهان از پرداخت هزينه دادرسي را مطرح نمايد.

دلايل و منضمات:

در اين بخش خواهان مدارك و مستنداتي كه در اثبات طلبكاري وي مؤثر است را درج مي‌كند و كپي مدارك فيزيكي مثل چك را به برگه دادخواست الصاق مي‌نمايد.

متن دادخواست:

در اين بخش طلبكار با مخاطب قرار دادن دادگاه صالح خواسته خود را با جزئيات بيشتر به صورت رسمي و محترمانه نگارش مي‌كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله نحوه نوشتن دادخواست را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا ميان مطالبه طلب از اشخاص و شركت‌ها تفاوتي وجود دارد ؟

در صورتي كه يك شركت از پرداخت وجه معامله‌اي خودداري كند طلبكار مي‌تواند مطابق روش‌هاي پيش‌بيني شده در قانون طلب خود را مطالبه كند. در اين بين فرقي ميان اشخاص حقيقي و حقوقي وجود ندارد.

روش‌هاي قانوني براي مطالبه طلب چيست ؟

براي مطالبه طلب دو روش قانوني وجود دارد، اول فرستادن اظهارنامه و دوم تنظيم دادخواست مطالبه‌ وجه.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطالبه طلب از شركت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطالبه طلب از شركت پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع:‌ مطالبه وجه از شركت هاي تجاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۱۰ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب